Close

Vertalen en herschrijven toeristische brochure Dalarna

By  11 januari 2017

De Zweedse provincie Dalarna is een aantrekkelijke bestemming voor vakantiegangers, met name voor wie geïnteresseerd is in een combinatie van natuur, outdoorsporten en cultuur. Om te laten zien wat de regio de Nederlandse toerist te bieden heeft, wilde Visit Dalarna een Nederlandse brochure die duidelijk maakt wat er allemaal te beleven valt op het terrein van cultuur, tradities en vooral de wilde natuur en de vele activiteiten die daarin mogelijk zijn. Paul vertaalde en bewerkte de oorspronkelijke Zweedse tekst, zodat die nog beter aansluit bij de informatiebehoefte van Nederlandse vakantiegangers die willen weten wat er in Dalarna te beleven en doen valt. Resultaat: een prettig leesbare brochure van 24 pagina’s die wordt verspreid op de Vakantiebeurs en Fiets en Wandelbeurzen begin 2017.

 Klik op het icoon voor de PDF van de brochure.

Over Dalarna:

Adem de frisse lucht in, luister naar de stilte en voel het zachte gras onder je blote voeten. Overal ben je ‘midden in de natuur’ in Dalarna. Bossen, bergen, meren en rivieren liggen klaar om ontdekt te worden. Hier ben je ver weg van drukte en files, hier is het leven rustig en goed.

Dalarna wordt wel ‘Zweden in het klein’ genoemd. Dat komt doordat een groot deel van de bekende beelden en ideeën over Zweden hier vandaan komen. Denk maar aan het Dala-paardje en de rode verf op de huizen die je overal in Zweden ziet. Samen met de traditionele midzomerfeesten, prachtige folklore kostuums en muziek zijn dat de redenen waarom toeristen al sinds de 19de eeuw graag naar Dalarna komen.

Hier vind je bergtoppen die reiken tot boven de boomgrens, de hoogste waterval van Zweden, uitgestrekte bossen, glasheldere beken, meren en rivieren, maar ook lieflijk en groen boerenland. Dat gevarieerde landschap biedt volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kanoën en voor andere outdoor-activiteiten. Dalarna is voor veel mensen dé Zweedse regio om je vakantie te vieren. We hopen van harte dat jij dat ook zo gaat voelen!

%d bloggers liken dit: