Close

Praktijkvoorbeelden Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

By  25 april 2017

Voor het programma Waardigheid & trots van Vilans maakt Paul een aantal beschrijvingen van praktijkvoorbeelden van zorgorganisaties die werken met het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. In de vorm van een interview reflecteren bestuurders van de zorgorganisaties op de mogelijkheden die het kader biedt en wat ze er in de praktijk al mee doen. Maar er is ook ruimte voor kritische kanttekeningen en vragen. Doel van de artikelen is om andere organisatie voor ouderenzorg te inspireren om ook met het Kwaliteitskader aan de slag te gaan. Inmiddels staat het eerste praktijkvoorbeeld online op de website van Waardigheid & trots.

Kwaliteitzelfportret: laat zien wat je doet

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vraagt om een kwaliteitsplan en -jaarverslag. Zinzia Zorgroep publiceert dit al twee jaar met een vergelijkbaar Kwaliteitzelfportret. ‘Laat zien wat je doet, hoe je doet en wat je afwegingen zijn.’

Het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg wil dat zorgorganisaties inzichtelijk maken op welke manier zij aan kwaliteitsverbetering werken. De Zinzia Zorggroep, actief in Wageningen en omgeving, voldoet eigenlijk al twee jaar aan die eis. Zij publiceert online een ‘Kwaliteitzelfportret’, waarmee de organisatie inzichtelijk maakt hoe zij presteert en vooral; waarom zij zo presteert.

Lees verder op de website van Waardigheid & trots

Kwaliteitzelfportret (Zinzia Zorggroep): laat zien wat je doet

%d bloggers liken dit: