Close

Reisartikel voor Yoga International

By  15 december 2017

Voor Yoga International maakte Paul een artikel over een korte inspiratiereis naar zuidelijk Lapland in Zweden. Onder de titel ‘Op zoek naar het Goud van Lapland’ doet hij in het septembernummer van 2017 verslag van zoektocht naar rust, zingeving en inspiratie. Die kun je in Lapland vinden in de natuur, religie, de Sami-cultuur en de rust. Maar uiteindelijk vind je die natuurlijk in jezelf: onthaasten in het hoge Noorden, de laatste Europese wildernis. Yoga International is een uitgave van Virtu Media en ook verkrijgbaar in de losse verkoop.

Op zoek naar het goud van Lapland

Drie dagen om ‘het goud van Lapland’ te vinden, aan de zuidkant van de laatste echte wildernis van Europa. We trekken langs de Vindelälven westwaarts op zoek naar alles wat een reis naar het noorden, weg van het massatoerisme,  zo de moeite waard maakt. Onder de grond, op het water, langs de oevers en in de bergen. Over de helende krachten in het land van de Sami.

Geen meer misbruikt woord dan ‘onthaasten’; en toch is dat precies wat we hier in drie(!) dagen hopen te gaan doen. Op zich al een contradictie om voor zo’n korte periode ruim 2.000 km te vliegen en dan ook nog een toer/trektocht te ondernemen, op zoek naar weldadige rust. Want dat is wat we hier verwachten te vinden, in de regio die zich afficheert als ‘the Gold of Lapland’. Want dat goud, dat zal toch vooral in meer spirituele zin tot ons moeten komen.

Verder lezen

De rest van het artikel lees je in bijgaande PDF. Klik op het icoontje.

%d bloggers liken dit: